Som Hackathon 2019

UNA PLATAFORMA PER OCUPAR L’ESPAI PÚBLIC AMB ACTIVITATS CULTURALS PROPOSADES PER LA CIUTADANIA GUANYA LA SOM HACKATHON 2019

=

Guanyador: SolarTeam amb el projecte Mataró Camina de foment de l’ús peatonal a les ciutats.

El TecnoCampus ha celebrat el cap de setmana del  8 al 10 de febrer una “hackathon” centrada en com gestionar de manera més viva i sostenible l’espai públic. El premi a la millor idea desenvolupada per estudiants universitaris ha estat per una plataforma que potencia l’ocupació de l’espai públic amb esdeveniments culturals proposats per la ciutadania.

Premi Universitari

L’equip format Bernat Torres, Bruno Nevado, Pere Coller, Pol Mesegué i Robert Gracia va guanyar  2.000 euros, a distribuir entre els integrants de l’equip, i accés a la preincubadora del TecnoCampus per seguir desenvolupant el projecte.

Premi Batxillerat / CFGS

Pel que fa al premi de batxillerat i cicles formatius, els premiats van ser  Eduard Serra, Guillem Soler, Jordi Joan Bautista, Sergi Perelló i Sheng Juny Ye, estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, que van rebre  1.000 euros a repartir entre els membres de l’equip. El grup va ser  seleccionat per crear una plataforma que permet intercanviar coneixement entre els ciutadans d’una mateixa ciutat pel que fa a les activitats que es desenvolupen en els espais públics.

La tercera edició de la Som Hackathon va reunir  un total de 51 estudiants universitaris, de batxillerat i de cicles formatius i va comptar  amb la col·laboració de 23 mentors de diferent àmbits, que van donar  suport als equips durant tot el procés. L’alcalde de Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va destacar en el discurs de clausura que la Som Hackathon és una iniciativa exemplar de col·laboració per afrontar reptes col·lectius. De fet, es tracta d’una activitat que s’emmarca dins de l’aposta pel model quàdruple hèlix, que fomenta el treball conjunt d’empresa, institucions, acadèmica i ciutadans.

La Som Hackathon és una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi han participat com patrocinadors Antai Venture Builder i Bytemaster, i com col·laboradors Abacus cooperativaLliure TICCoopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstituteSom Energia i Som Connexió.

2018

Som Hackathon 2018

Construïnt alternatives tecnològiques per una gestió viva i sostenible de l’espai públic.

=

49 participants

=

Guanyador: SolarTeam amb el projecte Mataró Camina de foment de l’ús peatonal a les ciutats.

2017

Som Hackathon 2017

=

53 participants

=

El premi a la idea millor desenvolupada va ser per al projecte Vavava, que proposa la configuració dinàmica de línies d’autobusos a les ciutats segons la demanda